banner62
BİST
8.093,54
ALTIN
1.904,96
DOLAR
28,95
STERLİN
36,85
EURO
31,89

Hüseyin Aygün, Taşdelen ile olan anısını anlattı

CHP eski Tunceli Milletvekili ve hukukçu Hüseyin Aygün, bugün hayatını kaybeden Doğan Taşdelen ile ilgili bir anısını sosyal medya hesabından paylaştı.

Yeni Dersim
Yeni Dersim
11 Temmuz 2020 Cumartesi 17:21
Hüseyin Aygün, Taşdelen ile olan anısını anlattı

Çankaya'nın eski belediye başkanlarından Doğan Taşdelen, bugün ani bir kalp krizi ile hayatını kaybetti. Hozatlı siyasetçinin ölüm haberi hem Ankara'da hem de Tunceli'de büyük üzüntüyle karşılandı. CHP eski Tunceli Milletvekili ve hukukçu Hüseyin Aygün de hayatını kaybeden Doğan Taşdelen ile ilgili bir anısını sosyal medya hesabından paylaştı. Hüseyin Aygün'ün duygulandıran paylaşımı şöyle;

"1989'da Meşrutiyet caddesindeydi sanırım, bir köşede açılmış lokanta, bugünkü parayla bir liraya öğrencilere yemek veriyordu.

Yaşar Kaya bir gün beni aldı oraya götürdü, bizden iki sene evvel Ankara'ya gelmişti, tüm Ankara'yı biliyordu, tabildot tepside verilen üç dört çeşitlik yemeği aç kurt gibi kaşıklarken, o birdenbire, "Çankaya Belediyesinin bir hizmeti, Doğan başkan Hozatlıdır" deyiverdi.

Doğan Taşdelen'i başkanlık yıllarında öğrencilere yönelik bu değerli işlerinin yanı sıra, özellikle kültür ve sanata desteğiyle bilirdik, pek çok genç sanatçı ve aydın Çankaya belediyesinin o yıllarda desteğini arkasında hissetmiştir.

İçeri düşenler, fişlenenler, siyasi görüşleri sebebiyle kamuda bir iş bulamayanlar da, çoğu defa onun belediyesinin kapısını çalmış ve kendilerine iş verilmiştir. 1980'lerin sonunda canlanan sendikal hareketin pek çok neferi de birer belediye çalışanıdır.

Ama Melih Gökçek'in Ankara'nın başına tam çeyrek yüzyıl bela olması nedeniyle Doğan bey hep suçlandı, sol oyları bölmüş ve Gökçek gibi korkunç bir siyasi figüre Ankara'nın yolunu açmıştı, ölçüsüz eleştirilere uğradı, bu eleştirilerin bir kısmı haklıydı da.

Doğan beyle hayatımdaki ilk ve tek karşılaşmam, bir havaalanındadır, İstanbul VIP'te birden karşıma çıktı, tıpkı o resimlerdeki gibi hep güleryüzlü, Türkiye'de Dersim '38 tartışmaları yoğundu, oturduk, bana nasihat verir gibi konuştu; "Seni izliyorum, ne söylersen söyle Cumhuriyet'i yıpratmalarına olanak verme.." Hiçbir cevap vermedim, teşekkür ettim sadece.

Güle güle Doğan bey, hikayenin sonu böyle olmamalıydı, çok üzgünüz..

Son Güncelleme: 21.07.2020 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Emin 2020-07-13 03:43:56

Hepimizin hikayesinin sonucu böyle, ölüm Allah'ın emri