banner62
BİST
8.026,27
ALTIN
1.923,44
DOLAR
28,92
STERLİN
36,78
EURO
31,49

Maltepe mitingi Kemal KILIÇDAROĞLU tarafından Canan KAFTANCIOĞLU'nun almış olduğu cezaya karşı tepki mitingi olarak açıklandı. Fakat KILIÇDAROĞLU'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını tescilleyen mitinge dönüştü. Kötü mü oldu? Tabii ki hayır, KILIÇDAROĞLU on yıldır partisini ve muhalefeti buna hazırlıyordu, bunu da başardı.

Bu yazıyı neden yazma gereği duydum; geçen gün "SOKAK KEDİSİ" adlı Youtube programcısı Dersimlilere şu soruyu soruyordu: "Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz?"

Verilen cevaplar içerisinde kendi inandığı partinin adayının ismini Selahattin DEMİRTAŞ gibi söyleyenlere söyleyecek sözüm yok. 

İtirazım CHP'ye inanan Dersimlilere, "Cumhurbaşkanı kim olsun?" sorusuna verilen cevaplara, KILIÇDAROĞLU 'nun kendi ilinde İMAMOĞLU ile kafa kafaya çıkmasına.      

İMAMOĞLU'nu KILIÇDAROĞLU'na tercih eden Dersimlilere neden KILIÇDAROĞLU değil? diye sorduğumuzda ise  Alevi ve Kürt kimliğinin seçmenden kabul görmeyeceği, seçimin kaybedileceği  olarak açıklıyorlar. Ne acıdır ki TİP milletvekili sosyalist olduğunu iddia eden Ahmet ŞIK da aynı görüşte.

KILIÇDAROĞLU'nun kendi kentinde İMAMOĞLU ile kafa kafaya oy almasının altında yatan sebep ne?  Ezilenlerin pedegojisi. Ezilenler kendinden doğru birinin başarısız olacağına ezenler tarafından kabul görmeyeceğine inanır. Ezenler de ezilenlerin kendilerine biçilen rol dışında rol almaması gerektiğine inanır tıpkı Ahmet ŞIK gibi.

Biz ezilenler, ötekileştirilenler ne zaman kendimizden doğru birinin  var olanı en iyi şekilde yöneteceğine  inandığımız zaman güzel günler gelecek. Bunun için CHP tabanında yer alan Alevi, Kürt ve tüm ötekileştirilenler özellikle Dersimliler  KILIÇDAROĞLU etrafında kenetlenmelidir diye düşünüyorum.

Güzel günlerin gelmesi umuduyla..

PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Sönmez AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin SİTOCİ 2022-05-23 13:20:56

Dersim İnsanı Kılıçdaroğlu yerine İmamoğlunu Tercih etmiyor sadece Kaybetme endişesi taşıyor, Garanti bir aday varsa ona istemeyerek te olsa onay veriyor.
Kılıçdaroğlu Her girdiği seçimi kaybetti diyenler var onlara da CHP kılıçdaroğlundan önce en son ne zaman seçim kazandı diye sormak lazım.
Türkiye'de Sol seçmek yüzde otuz düzeylerinde iken Sol adına seçime girecek bir partinin seçim kazanması mücize olur. Varsa böyle bir babayiğit buyursun gelsin, Muharrem İnce diyorlardı son seçim anketinde Kenti seçim bölgesi Yalova'da 0,5 lerde geziyor.
Şahsi fikrim İmamoğlu'na güvenmiyorum onda Erdoğan damarı var, Egosu çok yüksek kendisi dahil herkese zarar verecek ruh halinde.

Avatar
Munzur Ali 2022-05-23 18:33:00

Dersim halkı sağlıklı karar veremez.Çünkü bu halk sapmış ve kendine yabancılaştırılmıştır.Asimile olmuşlar.İdeolojilerin masalları ile uyutulmuştur..Dersim halkı islah olmaz.."Kılçdaroğlu doktrini" ni hiç anlamaz..