banner62
BİST
8.093,54
ALTIN
1.904,96
DOLAR
28,95
STERLİN
36,85
EURO
31,89

Şenol Akdağ'dan yeni albüm: Bévengiya Astaru

Dersim ezgileriyle tanınan Şenol Akdağ’ın 2. Albümü Bévengiya Astaru çıktı

Yeni Dersim
Yeni Dersim
03 Mart 2021 Çarşamba 20:53
Şenol Akdağ'dan yeni albüm: Bévengiya Astaru

Yirmi yıllık müzik hayatını geride bırakan, kendisine özgün yorumuyla dikkatleri çeken Şenol Akdağ, Bévengiya Astaru Yıldızların Sesizliği” adıyla ikinci çalışmasını Kalan Müzik etiketiyle çıkardı. Sekiz eserden oluşan albümde Türkçe-Zazaca birbirinden güzel çalışmalar yer alıyor.

ETNİK KIRMANÇKİ MÜZİK

1996 - 2005 yılları arasında Grup Munzur bünyesinde sanatsal çalışmalarda bulunan Şenol Akdağ, daha sonra bireysel olarak devam eden çalışmalarının sonucu ilk albümünü çıkardı. Özgün ve etnik kırmançki müziğin sevilen ismi Akdağ albümün öyküsünü şöyle anlatıyor; 

MERGE'DE GEÇEN BİR OLAY

"Sonbahar yağmurlarıyla birlikte kokusuna hasret kaldığım, kekik kokulu memleketimin Kırmanciki dilindeki söylenişidir.  Bévengiya Astaru 8 eserden oluşuyor. İçerisinde söz müziği kendime ait olan 
Bévengiya Astaru derlemiş olduğum Merge bestesi Pirlerimin köyü Merge’de geçen bir olayı anlatıyor. Parçaların 3 tanesi türkçe olarak yer alıyor.  İçeriğinde Sanatçı, müzisyen ve ozan dostlarıma ait eserler de yer almakta. Albümün aranjmanlarını Sevgili Ramazan Şirin’le birlikte çalıştık."

Anahtar Kelimeler:
Şenol Akdağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.