Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü Munzur Kültür ve Doğa Festivaline ilişkin açıklama yaptı. Açıklamanın tamamı şöyle; "Munzur kültür ve doğa festivali OHAL döneminde Dersim’de köy boşaltmaların, baskıların, işkencenin, sürgünlerin, asimilasyonun, doğa katliamının ve her türlü faşist saldırıların olduğu bir süreçte Dersim içinde ve dışındaki kurumların bir araya gelip kendi doğasına, diline, inancına, kültürüne sahip çıkmak ve bu faşist saldırıları bertaraf etmek için bir festival organize etme ve bunu kurumlaştırma fikri kabul görmüştür."
KAYYUM DÖNEMİNDE KESİNTİYE UĞRADI
"Festival başta yerel yönetimler olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerin ortak emeği ve halkımızın desteğiyle kutlanmaya başlanılmış ve kurumsallaşmıştır. Festival kutlamalarına sadece dersim içinde ve diasporada yaşayan Dersimliler değil dersim dostlarının da ilgi odağı olmuştur. Uzun yıllar büyük bir coşkuyla kutlanan festival kayyum döneminde kesintiye uğratılmıştır. Fakat son iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan covit-19 pandemi nedeniyle geçen yıl ara verilen festival bu yıl bazı kurumların çağrısıyla tekrar kutlanmak istenilmiştir.
DERSİM'DE BÜYÜK BİR KALABALIK OLUŞTU
Parti olarak festivalin önemini vurgulamakla birlikte halkımızın sağlığı yayılan hastalığın önüne geçmekte birinci derecede görevimiz olmalıdır. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte dersim dışında yaşayan halkımız kendi topraklarıyla buluşmuş ve şu anda büyük kalabalık oluşturmuştur. Dersimin güzel doğasıyla buluşmak isteyen dersim dostları da tatillerini dersimde geçirmektedirler. Şu anda vadilerimiz yoğun insan baskısı altındadır. Festival etkinliği duyurulması halinde katılmak isteyen kitlelerin sayısı artacak ve alt yapı tesislerimiz yetersiz kalacaktır. Zaten salgın için ülkede başta hükümet olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar yetersiz önlemler almış hastalık hızlı yayılmıştır. İlimizde de valilik, sağlık müdürlüğü ve yerel yönetimlerin ek önlemleri olmadığı için salgın yayılması hızlanacaktır. Ayrıca covit -19 ‘un Delta varyantı dünyada hızlı yayılmakta büyük kitlelerin bir araya geldiği ortamda ciddi risk teşkil etmektedir.
BU YIL FESTİVALE ARA VERİLSİN
Parti olarak düşüncemiz büyük kitlelerin bir araya geleceği etkinliklerden uzak durulması ve bu yılda festivale ara verilmesidir. Salgından dolayı bir çok insanımızı kaybettik ve bir kişi bile daha kaybetmek istemiyoruz. Munzur kültür ve doğa festivalimizi gelecek yıllarda sağlıklı bir ortamda özüne uygun ve büyük kitlelerin bir araya geldiği kutlamak dileğimizle.
hdp liler nevrozu niye yaptı? Orada kovit düşünülmedi...hdp çıkarı için her şey yapar..