Tunceli-Hozat Karayolu’nda geçtiğimiz yıl eylül ayında yenileme çalışması yapıldı. Henüz bir yıl bile dolmadan söz konusu yol adeta köstebek yuvasına döndü. Yolun kötü durumda olması hem kazalara davetiye çıkarıyor hem de araçlarda ciddi hasarlara yol açıyor.
“YOLU GÜZEL YAPMADILAR”
Bölge sakinlerinden Sidar Duman, “Son baharda yapılmış bu yol. Bildiğiniz gibi burada kış şartları ağır geçiyor. Makinelerin yol açımından kaynaklı sorunlar olmuş. Yol aralarında tümsekler oluştu. Kazaya da neden oluyor bu durum” dedi. Kenan Bozoğlu ise, “Bu yolu yazın güzel yapmadılar. Kış geldi yol söküldü gitti” şeklinde konuştu.
“ARAÇLARI SÜREKLİ TAMİRE GÖTÜRÜYORUZ”
Bir başka bölge sakini Sinan Kara ise, “Yolun halini görüyorsunuz. Arabalarımız mahvolmuş durumda. Ne teker kaldı ne balata kaldı. Yollar mayın tarlasına dönmüş durumda. Derman Emir ise, “Biz bugün yeni Hozat’tan gedik. Çukurlardan kaçıyoruz ama kaçacak yer de yok. Güzel malzeme kullanılmamış. Araçlarımızı sürekli tamire götürmek zorunda kalıyoruz. Gerekenin yapılmasını istiyoruz” dedi.