banner62
BİST
8.026,27
ALTIN
1.913,12
DOLAR
28,93
STERLİN
36,70
EURO
31,48

Munzur ve Pülümür Vadisi'nde ormana giriş yasağı getirildi

Munzur ve Pülümür vadilerindeki ormanlık bölgelere, yörede yaşayan köylüler haricinde ormanlara giriş yasağı getirildi.

Yeni Dersim
Yeni Dersim
22 Haziran 2022 Çarşamba 12:16
Munzur ve Pülümür Vadisi'nde ormana giriş yasağı getirildi

Dersim'de orman yangınlarıyla mücadele gerekçesiyle 4 aylık yasak getirildi. Valilikten yapılan açıklamada, kent sınırları içerisindeki ormanlarda ateş yakılmasının yasak olduğu belirtilerek, 15 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında Pülümür ve Munzur vadilerindeki ormanlık bölgelere, oralarda yaşayan köylüler dışında giriş çıkışın yasaklandığı duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi: "Pülümür ve Munzur vadilerinde ateşli, ateşsiz piknik yapmak, kamp yapmak, çadır kurmak yasaktır. Mahalli köylülerin işi gereği ormana giriş ve çıkışları dışında izinsiz olarak ormanlara giriş ve çıkış yasaklanmıştır. Köy muhtarları, köy bekçileri vasıtasıyla gerekli gözetmeler yaptırılarak şüpheli şahısların tespiti halinde derhal güvenlik güçlerine ve orman teşkilatına haber vereceklerdir."

Geçen ağustos ayında Dersim'de bulunan ve Türkiye’de alan bakımından en büyük ikinci milli park olan Munzur Vadisi Milli Parkı ve birçok noktada orman yangınları çıkmıştı. Yangına müdahale yetersiz kalırken, Dersim Belediyesi ve köylülerin çabaları da engellenmişti. 

Son Güncelleme: 17.09.2022 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.