Dersim Belediyesi aralık ayı olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirildi. Tek maddelik meclis toplantısında Aktuluk Mahallesinde yer alan imar planı değişiklikleri konuşuldu. Tek tek oylanan maddeler arasında Tunceli-Elazığ Karayolu üzeri Munzur Üniversitesi mevkiinde kalan Uzunçayır Baraj'nın kenarındaki alana ilişkin oylama yapıldı.
TURİZM ALANI OLARAK GEÇMİYOR
Belediye imar planı kayıtlarında söz konusu alanın bir kısmının park, bir kısmının günübirlik tesis, bir kısmının arama-kurtarma alanı, bir kısmının sosyal tesis alanı ve imar yolu olarak daha önceden planlandığı öğrenildi.
TURİZM ALANI OLARAK PLANLANMASINI İSTİYORLAR
Milli Emlak Müdürlüğü ve Tunceli İl Özel İdaresi tarafından söz konusu alan üzerinde irtifak hakkı talep edildi. Bu talep, Dersim Belediyesi aralık ayı olağanüstü meclis toplantısında gündeme geldi. AK Parti Meclis Üyesi Alişan Işık çekimser oy kullanırken, HDP, TKP ve CHP'li üyeler ret yönünde oy kullandı.
TERMAL TESİS Mİ YAPILACAK?
Söz konusu alanın turizme açılması talep ediliyor. İmar planlanmasının yeniden yapılması isteniyor. İddialara göre ise bu alana termal tesis yapılması planlanıyor.
Termal tesisi yapılsın.Turist gelir..Her şeye karşı gelmeyin.. Yatırımlara karşı gerlmeyin bu kadar gericilik yapmayın..zaten insanlar göç ediyor..Bu gidişle insan kalmayacak...Çağdaş olun..Munzur su fabrikası yapılrken taşladınız şimdi yüzlerce kişi ekmek yiyor
Yine bir godomana rant kapısı olarak veriliyorsa buna karşı çıkan herkesi yürekten kutlarım
Munzur su fabrikasının memlekete ne faydası oldu evet 30 -40 kişi çalışıyor bunun dışında ne faydası var memlekete bir taş taş üstüne koyduğunu duydunmu bu güne kadar yada bir yardım kampanyasında bir garıbana faydasını gördünmü dundunmu? Herşeyi geçtik ovacıkta su aldıgı gözelerde bir faydası olduğunu duydunmu ? Böyle onursuz bir işletmedir Munzur su
Muunzur suıyunıu büyük şehirlerde satanların hepsi Tuncelili..Binlerce Tuncelili ekmek yiyor, suyu taşıyan komyoncular Tuncelili.sen ne anlarsın?.sen neyaptın.munzur boşa akıp gidiyor..
Beğen (2) Beğenmedim! (0)