banner62
BİST
8.304,83
ALTIN
1.675,19
DOLAR
27,21
STERLİN
33,20
EURO
28,83

Düzpelit Köyün'de "mera" polemiği

Merkeze bağlı Düzpelit Köyü’nün ortak kullanım alanı olan köy merasının kiraya verildiği iddia edildi. Gazetemize konuşan muhtar Yusuf Ataş, "Böyle bir şey yok. Yaylacılarla konuşabilirsiniz" dedi.

Yeni Dersim
Yeni Dersim
10 Eylül 2020 Perşembe 15:26
Düzpelit Köyün'de "mera" polemiği

Geyiksuyu mevkiinde bulunan ve merkeze bağlı olan Düzpelit Köyü’nde ilginç olaylar yaşanıyor. Köy Muhtarı Yusuf Ataş’ın, köyün ortak kullanım alanı olan köy merasını şavaklılara kiraya verdiği iddia edildi. Gazetemize konuşan muhtar Yusuf Ataş, "Meraları kiraya vermedik. Yaylacılarla konuşabilirsiniz. Bu aile muhtarlık seçiminde bana rakip oldular. Seçimi kazanamadıkları için bu yola başvurdular. Onlar bizim köylü değil. Başka köyden gelip buraya yerleştiler. Zorbalık yapılıyor. Daha önce de bir gazetede böyle bir haber çıkmıştı. Ancak gerçek ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

"7 BİN LİRAYA KİRAYA VERMİŞ"

İddianın sahibi İbrahim Demir ve ailesi de Düzpelit Köyü’nde hayvancılıkla uğraşıyor. İbrahim Demir, “Yasal olarak meraları kiraya İl Mera Komisyonu verebilir. Bunun dışında köy muhtarı merayı kiraya veremez. Davalı parsellerin de meraların da muhtar tarafından kiraya verilmesi yasaktır. Ancak köy muhtarı merayı 7 bin liraya kiraya vermiş” şeklinde konuştu.

"KÖYÜMÜZDE KAÇAK SÜRÜ VAR"

1994 yılından bu yana Düzpetlit Köyü’nde yaşayan ve hayvancılıkla uğraştıklarını söyleyen Demir, “Yaklaşık 1.500 koyunluk bir sürü köyün ortak merasını kullanıyor. Köyde hayvan besleyen birçok aşle var. Köy sakinleri olarak mağduruz. Jandarmaya şikâyet ettik. Ancak hiçbir işlem yapılmadı. Şuanda köyümüzde kaçak bir sürü var” dedi.

DAVA AÇILDI, DİLEKÇELER YAZILDI

İbrahim Demir ve ablası Sakine Demir tarafından Tunceli Valiliği İl İdare Kuruluna 2 Haziran tarihli ve yine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne 2 Haziran tarihli köy merasında kaçak sürü olduğuna dair dilekçe verildi. Bunun dışında İl Tarım Müdürlüğü’nün hazineye ait olduğunu söylediği parsellerle ilgili Tunceli Kadastro Mahkemesi’nde 2009 yılında dava devam ediyor.  İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından Sakine Demir’e verilen resmi cevapta ise, “Köyünüzde kaçak sürü varlığına dair yapılan incelemede söz konusu alan üzerinde İl Mera Komisyonunun herhangi bir tasarrufu bulunmamaktadır. Ancak bölgeye kaçak sürü getirildiğine dair jandarma komutanlığına bildirimde bulunulmuştur” ifadeleri yer aldı.

Son Güncelleme: 19.09.2020 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CANANİ 2020-09-10 23:20:51

Muhtar Yusuf Ataş:

Avatar
CANANİ 2020-09-11 00:21:16

Keşke “yalanlarını hiç değilse doğru düzenleseydin “ muhtar.