banner62
BİST
8.503,07
ALTIN
1.615,66
DOLAR
27,50
STERLİN
33,23
EURO
28,85

Dersim'deki "hayali imamlar" haberine valilikten açıklama

Birgün Gazetesinden Serhat Halis'in "Dersim’de hayali imamlar: Metruk binalar cami gösterilip imam atanmış!" başlıklı haberine Tunceli Valiliğinden yanıt geldi.

Yeni Dersim
Yeni Dersim
10 Aralık 2020 Perşembe 21:19
Dersim'deki "hayali imamlar" haberine valilikten açıklama

Birgün Gazetesinden Serhat Halis'in "Dersim’de hayali imamlar: Metruk binalar cami gösterilip imam atanmış!" başlıklı haberine Tunceli Valiliğinden yanıt geldi. Tunceli Valiliği yaptığı açıklamada, "Bazı görsel ve yazılı medya organlarında çıkan 'bankamatik imamları' ve 'hayalet camiler' söylemleri gerçeği yansıtmamakta olup Tunceli genelinde görev yapan imam-hatiplerimiz her biri fiili olarak cemaati bulunan belli bir camide görev yapmaktadır. Gerçekle ilgisi olmayan bu haberleri yayan ve kamuoyunu yanıltan kişiler hakkında yasal işlem yapılacak" ifadeleri kullanıldı.

HABERDEKİ İDDİALAR NEYDİ?

Birgün Gazetesinin haberinde şu iddialara yer verildi

‘Bilgi Edinme Kanunu’ kapsamında edinilen bilgiye göre Diyanet, Ovacık Ziyaret köyündeki metruk bir yapıyı cami olarak gösterip, köylülerin varlığından haberdar dahi olmadığı bir imam atamış durumda. Aynı şey Pülümür Kırmızıköprü köyü için de geçerli. Kırmızıköprü’ye atanan personel sayısı iki. Yıllardır kapısı açılmayan, harabeye dönmüş Kırmızıköprü’deki bina, Diyanet’e göre bir cami ve orada köylülerin hiç görmediği 2 diyanet personeli görevli. Aynı durum Pertek’teki Yeniköy’de de yaşanıyor. Diyanetin buraya da olmayan camiye olmayan imam atadığı görülüyor. Dersim’deki 93 caminin birçoğu, özellikle köylerde olduğu ileri sürülenlerde bu hayali atamalar yaygın durumda.

2013’te açıklanan sayıya göre Dersim’de 117 cami vardı. Ancak bu camilerin pek çoğunun faal olmadığı, hatta cami olarak gösterilen adreslerin bir kısmının, içinde aillelerin yaşadığı çeşitli apartman daireleri olduğu anlaşılınca, Diyanet, personelleriyle birlikte yaklaşık 24 camiyi, resmi kayıtlardan silmek zorunda kalmıştı.

Son Güncelleme: 24.12.2020 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.