banner62
BİST
8.039,18
ALTIN
1.681,16
DOLAR
27,15
STERLİN
33,26
EURO
29,01

Ovacık derneği yeniden arsa ihalesine girecek

Geçen yıl Ovacık'ta ihaleye çıkarılan arsaları Dersim Ovacık Sosyal ve Kültür Derneği almıştı. Ancak bedel ödenmediği için ihale iptal edilmişti. Şimdi ise yeni bir ihale yapılacak. Dersim Ovacık Sosyal ve Kültür Derneği yeniden ihaleye gireceğini açıkladı.

Yeni Dersim
Yeni Dersim
24 Ağustos 2021 Salı 13:08
Ovacık derneği yeniden arsa ihalesine girecek

Ovacık’ta mülkiyeti Özelleştirme Dairesi Başkanlığına ait olan 157 bin 720 metrekarelik yüz ölçümü bulunan taşınmazın ihalesi, geçen yıl 2 Eylül’de yapılmış, teklifler ise kapalı zarf usulüyle 12 Ekim’de verilmişti. 4 buçuk milyondan açılan ihale, verilen tekliflerle 22 milyon 200 bin liraya kadar çıkmıştı. İhaleyi 22 milyon 200 bin lira teklif veren Dersim Ovacık Sosyal ve Kültür Derneği almıştı.

DERNEK BU PARAYI ÖDEYEMEDİ

Dersim Ovacık Sosyal ve Kültür Derneği, söz konusu meblağı ödeyemeyince ihale iptal edildi. Konuya ilişkin Dersim Ovacık Sosyal ve Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz yıl Ekim 2020 tarihinde Ovacık Pulur Mahallesi Tunceli yolu üzerindeki 157.720 m2 arsa ihaleye çıkarılmıştı. Dernek olarak sürece müdahale ederek ihaleye müdahil olmuştuk. Ancak irademizin dışında gelişen gelişmelerden kaynaklı  yaşanan rekabet nedeniyle arsa gerçek değeri üzerinden değil yüksek rakamla bizde kalmıştı ve bedeli ödenemediğinden iptal edilmişti" ifadeleri kullanıldı.

YENİDEN İHALE YAPILACAK

Açıklamanın devamında ise , "İptal edilen ihale yeniden satışa sunularak tekliflerin verilmesi süresi 29 Eylül olarak belirlenmiştir. Ancak önceki dönem geçici teminat bedeli bu dönem için  artırılarak bir milyona çıkarılmıştır. Amaç gerçek anlamda ihtiyaçlı olan ailelerin ihaleye katılımlarını engelleyip belirli sermaye gruplarına vererek ticaret alanı oluşturmaktır. Dernek olarak buna seyirci kalamayız ve kalmayacağız da, ihtiyaçlı ailelerimizin ortak kolektif hareket etmesini sağlayarak en uygun ekonomik koşullarla arsayı ticaret alanına dönüştürmeden  gerçek anlamda ihtiyaçlı olan ailelere vermeyi planlamaktayız" denildi.

HALKA ÇAĞRI: PROJEYE KATILIN

"Halkımıza, dostlarımıza, yerel yöneticilerimize, demokratik kitle kurumlarımıza açıktan çağrımız var, gelin bu sosyal projede sizde yerinizi alın. Dayanışma ağını birlikte örelim. Gerçek anlamda hak sahiplerinin bu projeden  yararlanmasını birlikte sağlayalım. Belirtmek isteriz ki  en başta Ovacık halkı olmak üzere ihtiyaçlı ailelerimize çağrımız var. Eğer siz de buradan yer edinmek ve topraklarınıza geri dönmek istiyorsanız aşağıda irtibat telefonlarını verdiğimiz derneğimizin yönetim kurulu üyeleriyle irtibata geçerek projeye katılmak istediğinizi belirtmelisiniz . Unutmayınız ki bu proje üç beş kişinin menfaat ve çıkarını değil halkımızın çıkarını koruyan bir projedir. Amacımız arsa üzerinden bir inşaat sektörü oluşturmak değildir. Tam tersine tamamen kendi özgül koşullarına göre yapılandırmayı sağlamaktır. Bu yolla kısmen de olsa insanımızın topraklarına geri dönüşlerini sağlamaktır"

İrtibat telefonlarımız

0530 956 25 62

0532 626 15 58

0532 769 42 89

0532 738 38 34

0544 762 14 62

0535 473 94 26

0535 849 54 53

Son Güncelleme: 30.08.2021 23:30
Anahtar Kelimeler:
OvacıkIhaleArsaArazi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.