TÜİK rakamlarının gerçek enflasyon ile çeliştiğini dile getiren Doğan, “Çarşıda pazarda sokakta markette yaşanan gerçek enflasyon oranında insanca yaşamaya yetecek bir maaş istiyoruz. Asgari ücretli emekli kamu emekçisi ve dar gelirli olan tüm kesimler günden güne hızla eriyen ücretleriyle satın alma güçlerinde ki düşüş devam ediyor. Vergi dilimleri, maaşlara yapılan zamları adeta bloke etmektedir. Sendikalı ya da sendikasız 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon emeklinin iradesi ve ihtiyaçları yok sayılıyor.” dedi.
Kamu emekçileri 2022-2023 dönem toplu sözleşmeye gitme sürecinde %3 lük kısmı toplu sözleşmeden kaynaklanan %5,45 kısmı ise enflasyon farkı olarak ‘lütfedilen’ %8,45’lik zamla karşılaşıyor. Üstelik Haziran ayı resmi, enflasyon oranı üzerinden verilen zam daha maaşlara yansımadan Temmuz ayından geçerli olmak üzere elektriğe %15, konutlarda kullanılan Doğalgaza ise %12 zam yapılıyor. Siyasi iktidarın kaşıkla verdiğini kepçeyle alma politikasına artık yeter diyoruz. Tüm yükü emekçilerin sırtına yıkan vergi adaletsizliğine son verilmeli. Vergi dilimi %10 a çekilmeli ve sabit tutulmalıdır. 3600 ek gösterge hala uygulanmadı. Yerel yönetim iş kolu dâhil olmak üzere ayrımsız bütün kamu çalışanlarına karşı bu sözün yerine getirilmesini hala bekliyoruz. Liyakatsiz atamalar durdurulsun istiyoruz.
İtfaiye ve zabıta çalışanlarının sorunları çözüm beklemektedir. Bu alanlarda çalışanlar işleri hariç her işe koşturmaktalar. Bunun engellenmesi için meslek statüsünün tanımlanması yapılmalıdır. Teknik hizmet veren itfaiyeciler teknik hizmetler sınıfına alınmalı maktu mesaileri yeniden gözden geçirilmelidir.
4688 sayılı yasa TİS ve grev hakkını engellemektedir. Uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınan grev hakkımız engellenmemeli derhal grevli özgür toplu sözleşme mekanizması kurulmalı bunun için 4688 sayılı yasa baştan sona yeniden düzenlenmelidir.
Tüm kamu emekçilerine ve emeklilere çağrımız açık ve nettir. Biz bu gidişe dur demediğimiz sürece samimi bir şekilde yan yana gelip el ele vermediğimiz sürece kapalı kapılar ardında rakamlarla oynadıkları gibi hayatlarımızla da oynamaya devam edeceklerdir.