Olay öğlen saatlerinde İnönü Mahallesi TOKİ Konutlarında meydana geldi. Boncuk isimli evcil kedi mahallede bulunan yüksek gerilim hattına çıktı. Olay yerine çağrılan Dersim Belediyesi itfaiye ekipleri, yüksek gerilim hattındaki enerjinin kesilmesi gerektiğini, enerji kesintisinin yapılmadığı takdirde kedinin kurtarılamayacağını belirtti. FEDAŞ emekçilerinin haklı talepleri nedeniyle başlatılan grev nedeniyle de yüksek gerilim hattında enerji kesintisi yapılamadı.
MAHALLE SAKİNLERİ: İŞÇİLERİN TALEPLERİ KARŞILANSIN
Mahalle sakinleri tarafından FEDAŞ yönetimine tepki gösterildi. İşçilerin haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, FEDAŞ yönetimini sorumsuzlukla suçladı.
Yaklaşık 8 saat yüksek gerilim hattında kalan Boncuk isimli kedi, yüksek akıma kapılarak hayatını kaybetti.
habere bak habere. fedaş işçileri haklı ama yönetim haksız. kardeşim hiç mi çalışan yok gidip kurtaraydılar. belediye kurtaraydı. fadaş işçileri eylemi haklı ama diyalize bağlı birinin veya yaşam cihazlarına bağlı kişilerin olur olmaz sonuçlara maruz kalması ne peki ? fedaş işçilerini haklı mı çıkarır ?
en az kedi kadar isci koylu mucadelesine de duyarli olunmali. belediye gelmis 150 metrelik diregin altinda personelsiz resim cekmis olan kedicige olmus. Belediye eger emekci guruhla iletisim kuramiyorsa fedasa ayet gelmesi mi lazim. kediye bunu yapan vatandasa neler yapar yapmistirda. mahkemeye de mi veremiyorlar bu isin sorumlusu yok mu?