banner62
BİST
8.213,76
ALTIN
1.649,29
DOLAR
27,31
STERLİN
33,30
EURO
28,84

Elazığlıların derdine bak: Golan'ı kaptırmışlar

Elazığ İl Genel Meclisi’nin haziran ayı toplantısında ilginç bir tartışma yaşandı. CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Okçuoğlu Golan Kaplıcası’ nın %51’inin Tunceli’ye kaptırıldığını söyledi.

Yeni Dersim
Yeni Dersim
07 Haziran 2021 Pazartesi 16:09
Elazığlıların derdine bak: Golan'ı kaptırmışlar

Elazığ İl Genel Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nın, son oturumda söz alan CHP Karakoçan İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Okçuoğlu, ilçelerindeki kaplıcanın, Tunceli’ye kaptırıldığını ve kimsenin haberi olmadığını belirtti. Okçuoğlu,  “Golan Termal Kaplıcası ile ilgili çok büyük bir sıkıntımız var. Elazığ’da ve uluslararası alanda tanınmış bir yer. Ne hikmettir ki farkında olmadan ya da hiç kimse farkında olmadan Golan Termal Kaplıcasını Tunceli bölgesine kaptırdık” dedi.

“TUNCELİ İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN KAPATILMIŞ”

 Kaplıcanın Tunceli İl Özel İdaresi tarafından ihale edildiğini de belirten Okçuoğlu yaşanan gelişmeyi şu şekilde ifade etti, “Golan Termal Kaplıcası’nı Tunceli iline kaptırmışız. Özel bir firma çalışma yapmış, hiç kimsenin haberi olmadan 50 bin hektar sahanın kapatma koşulu ile % 51 tarafı Tunceli %49 Karakoçan bölgesine ait olmak üzere, termal bölgemizde girişimde bulunmuş ve bu hakkı kazanmış. Tunceli İl Özel İdaresi ihale yapıyor. Elazığ İl Özel İdaresinin uhdesinde bulunan bir kuyunun kapanması kararını alıyor. İhale firması geliyor, kuyu kapatmaya gidiyor. İşletmeci, ‘ne yapıyorsun?’ diye sorduğunda, ‘Biz İl Özel İdaresi olarak ihale yaptık. Burası özel firmanın açmış olduğunuz kuyuyu kapatmaya geldik’ diyorlar” dedi.

“KAPLICA ELAZIĞ SINIRLARINA DAHİL EDİLSİN”

Kaplıcanın yeniden Elazığ sınırlarına dahil edilmesi için Elazığ Valisi Erkaya Yırık’a ve İl Özel İdaresi Müdürü Ali Şiş’e çağrı yapan Okçuoğlu, “İlgili birim müdürü ve hukuk işlerine soruyorum. Bu nasıl olur? İlgili bakanlıktan başvurup olabilir. O zaman Cip Bölgesi’nde bulunan kaplıcaya Erzincan gelsin. Ankara’da ilgili kurumlarda kapatsın. Ben kapattım burası Erzincan’a ait. Biz burada ne yapıyoruz? Özel idare ne yapıyor? Biz su projesi yaptığımızda kanalizasyon projesi yaptığımız zaman, on bir kurumdan görüş soruluyor. Bu görüşler olumlu gelmedikten sonra iptal oluyor. Bu güne bakıyoruz. Maalesef değerimiz olan ilçemize çok büyük katkısı olan bölge, turizmine katkısı olan Golan Termal kaplıcası Tunceli’nin özel bir firması tarafından saha kapatma kararı ile elimizden alınıyor. Buradan valimize, ilgili birimlerimize konu ile ilgili varsa hatanın düzeltilmesi ya da kanuni olarak ne yapılması gerekiyorsa mahkeme yolu ile durdurulması ile ilgili girişimlerde bulunulmasını istiyorum. ”ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 06.07.2021 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
elazig,tunceli,bingöl,erzincan 2021-06-11 02:55:04

chp,akp.mhp,hdp yada hangi parti yada sunni yada alavi kiligindaki örgütler olsun arastirin bu tür fitneler cikartanlar mutlaka dis baglantili yada kripto ermeni. bunu bize versinler bu zati bir saate bülbül eder isin aslini ortaya cikartir onun dilinide onun bir yerine monte ederiz. tuncelide bizi melezigda bizim onlarin isi gücü zazalar arasinda fitne cikartarak zazalari zayiflatip kürt kiliginda orda ermenistan kurabilmek., lütfen bunu bize verin biz gerekeni yapariz ve medyayada videosunu sunariz(ki zaten bundan sonra bunun aldigi her nefese takipci olacagiz) artik radarimizda bir sekilde elimize düser

Avatar
Seydali 2021-06-07 22:52:20

Sanki çok önemli Tunceli'nin içinde sıcak su -termal kaynak bulundu da ne yaptık?..Alın kuyu sizin olsun!..