banner62
BİST
8.242,26
ALTIN
1.665,12
DOLAR
27,24
STERLİN
33,16
EURO
28,86

Edibe Şahin tahliye oldu

2009-2014 yılları arasında Dersim Belediye Başkanlığı yapan Edibe Şahin, tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevinden tahliye oldu.

Yeni Dersim
Yeni Dersim
06 Haziran 2023 Salı 08:50
Edibe Şahin tahliye oldu

2009-2014 yılları arasında Dersim Belediye Başkanlığı yapan, 7 Haziran 2015 seçimlerinde ise Dersim milletvekili seçilerek ilimizin ilk kadın milletvekili olan Edibe Şahin tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevinden dün tahliye edildi. Edibe Şahin'e “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasının infazı tamamladı. Şahin'i ailesi ve yakınları karşıladı.

Şahin, Kasım 2016’da Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul’da gözaltına alınmış ve “örgüt üyesi olduğu ve yardım yaptığı” iddiasıyla tutuklanmıştı.

HDP Milletvekili Ayten Kordu tahliye haberini, "Dersim Eski Belediye Başkanımız ve 25. Dönemde Dersim milletvekilimiz sevgili Edibe Şahin, Kandıra Cezaevi'ndeki 7 yıllık tutsaklığın ardından özgürlüğüne kavuştu" diye duyurdu.

Son Güncelleme: 19.06.2023 16:14
Anahtar Kelimeler:
Edibe Şahin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.