Merkez, üretim ve uygulama bölümlerinin yanı sıra yönetim bölümü olmak üzere toplam 2 alandan oluşuyor. Araştırmacıların çalışmalarını gerçekleştirebilmesi için tüm teknolojik imkanlar mevcut olup fare, sıçan ve tavşan türlerine ek olarak akvaryum balıkları için üretim, tedarik ve kullanım alanlarını kapsayan çalışma izinleri alındı.
Ayrıca merkezde, deney hayvanı üretilen ve barındırılan tüm kapalı alanlarda dijital nem ve sıcaklık göstergeleri, otomatik ve programlanabilir havalandırma ile hava sıcaklığı düzenleme donanımı ve derecelendirilebilir aydınlatma sistemleri de kuruldu.
Munzur Üniversitesi içinden ve dışından, etik kurul izni alınmış birçok araştırma projesinin hayata geçirilmesine imkan tanıyabilecek kapasitedeki MÜDAM, önümüzdeki süreçlerde gerçekleştirilmesi planlanan TÜBİTAK, BAP ve diğer tabanlı projelerde deneysel hayvan modeli çalışmalarına ev sahipliği yapabilecek.
ÜNİVERSİTEDEN TEŞEKKÜR
Munzur Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Müdürlüğünü yapan Dr. Öğr. Üyesi Tuba Parlak Ak’a ve araştırma merkezimizin kurulmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimizi sunar, çalışmalarında başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.