banner62
BİST
8.218,74
ALTIN
1.640,37
DOLAR
27,41
STERLİN
33,47
EURO
29,05

Tatilimi geçirmek üzere geldiğim Dersim’de, Dersimspor kulübünün geldiği durum hakkında edindiğim bilgiler sayın Erdal Güntaş’lı dönemini aradığı izlenimi edindim.

2009 yılında kurulan ve Dersimspor kulübü başkanlığına Sayın Erdal Güntaş’ın gelmesiyle birlikte kentte heyecan yaratmış ve yaratmış olduğu bu heyecanla 2014 – 2015 sezonunda Dersimspor kulübünü Bal liginde 3. Lige çıkartarak ismini efsane başkan olarak altın harflerle yazarak silinmezler arasında yer almıştır.

Sayın Erdal Güntaş’ın Dersimspor kulübünü 3. Lige çıkarmasıyla birlikte Türkiye kamuoyunda büyük yankı yaratarak, büyük bir itibar kazanmasına vesile olmuş, kazanılan bu itibarla içinde her zaman Dersim sevdası taşıyan İşadamı Turabi Yıldız önderliğinde yurt dışındaki iş insanlarımızla birlikte Dersimspor kulübüne otobüs bağışlanarak, kulübün ihtiyacı olan otobüs sorunu kalıcı olarak çözülmüştü.

Dersimspor kulübünü  2014 – 2015 sezonunda 3. Lige çıkardıktan sonra başkanlığı bırakan sayın Erdal Güntaş sonrasında eski başkan Murat Aran’ın kulübün başına geçmesiyle birlikte kötü gidiş işte o zaman işlemeye başladı.

3. ligde Dersimspor kulübünün bayrağını alıp, daha da ileri taşıması gereken eski Başkan Murat Aran, izlediği yanlış transfer politikasıyla kulübü borçlandırıp, maddi çıkmaza sürükleyerek zora sokmuştur.

Kötü bir yönetim gösteren ve de kamuoyunda ciddi oranda çıkan muhalif sesleri görmeyen eski başkan Murat Aran,  süreci kötü yöneterek, 3. Ligde almış olduğu Dersimspor kulübünü ligde tutamayarak Bal ligine tekrar geri getirmişlerdi.

3. ligin vermiş olduğu Spor Toto ve benzeri gelir kaynaklarından faydalanan Dersimspor kulübü,  Bal ligine düşmesiyle birlikte söz konusu gelirlerden de yoksun kalarak, zor durumda olan kulübü daha da zora sokmuştur.

Zor günler yaşayan Dersimspor kulübüne karşı 62Pertekspor’u satın alıp, ardından kulübün adını Dersim62spor yapan sayın Hakan Özer, Dersim’de bölünmenin yolunu açtı.

Ve bölünmüş bu görüntü hem Dersimspor kulübüne, hemde büyük paralar harcanan Dersim62spor kulübüne itibar kazandırmamıştır.

Maddi açıdan itibarsız hale gelen Dersimspor kulübü ile manevi olarak itibarsız hale Dersim62spor’un Bal ligi mücadelesi sonunda manevi olarak destek bulamayan Dersim62spor kapanmış, Manevi olarak desteği olup, maddi olarak desteği olmayan geriye Dersimspor kulübü kalmıştır.

İtibarsızlaşan ve maddi destekten yoksun olan Dersimspor Kulübü kendi, kendini yemeye başlamış, başlangıç olarak yurt dışındaki İş insanlarımızın desteğiyle alınan Otobüs borçlar bahane edilerek satılmıştır.

Bu satış kamuoyunda öylesine kötü bir algı oluşturmuş ki, itibarını arayan Dersimspor kulübünü daha da itibarsızlaştırarak, kamuoyunda zor düzeltilecek bir algıya neden olmuştur.

Bu algıyla birlikte Dersimspor kulübü kapanma noktasına ramak kala ve bu duruma seyirci kalmayan İstanbul’lu iş insanları Murat Coşkun, Düzgün Gül, Avukat Birol Canpolat ve zor dönemlerde hep kulübün yanında duran teknik direktör Yasin Gezgin, Kulüp başkanı Bülent Çetin ile Dersimspor Direniş taraftar grubu önderliğinde kulübe sahip çıkılarak İstanbul’da güzel bir takım oluşturulup, Bal ligine yeniden dönüldü.

Dersim62spor Başkanı sayın Hakan Özer’in girişimleri ile İstanbul’lu iş insanları Murat Coşkun, Düzgün Gül, Avukat Birol Canpolat ile birlikte Dersimspor Başkanı Bülent Çetin yönetimi Dersim’de bölünmüş yapı görünümü veren bu yapıyı bozarak Dersimspor ismi adında birleşme kararı aldılar.

Yaşanan bu zorlu süreç ile birlikte Dersimspor kulübünü Bal ligine çıkaran Başkan Bülent Çetin yönetimi kongre kararı alıp, yapılan kongre sonunda tek aday olan sayın Hüseyin Çelik Dersimspor’un Başkanı oldu.

Kamuoyunda algısı kötü durumda olan Dersimspor kulübünün bu yapısının düzeltilmeye ihtiyacı var iken, Yeni seçilen Dersimspor başkanı Hüseyin Çelik göreve başlangıç olarak iyi niyetli başlayıp, ardından aldığı kararlarla tek adama dönüşmesiyle birlikte hem yönetim içinde, hemde kamuoyunda tepkiler aldı.

Eski Başkan Hüseyin Çelik kulübün mali açıdan zorluğu bilmesine rağmen halk deyimiyle “ayağını yorganına göre uzatması” gerekirken önce Dersimli teknik direktör İnan Günal’la anlaşıp, ardından pahalı transferler yaparak  Bal liginde şampiyon olacağız diyerek gerçek olmayan bir hayalle yaşaması hem kendisini, hemde kulübü büyük bir çıkmaza sokmuştur.

Yaşanan süreçte Dersimspor kulübüne yakışmayan olayların sonunda sayın Hüseyin Çelik kongre kararı alıp, aday olduğu kongreyi kaybederek, yerini yeni Başkan Ali Kırmızı Toprak’a bırakmıştır.

Başlangıçta birlik görüntüsü veren eski başkan Hüseyin Çelik ilerleyen süreçte alacağı olduğunu söyleyerek yeni Başkan Ali Kırmızı Toprak yönetimini icraya vererek kavgalı bir görüntü vermesi, kamuoyunda algısı kötü olan kulübe büyük zarar vermektedir ve de Dersim halkı bu durumdan rahatsızdır.

Gelinen nokta itibarıyla yeni Dersimspor yönetiminin halk deyimi söylemi ile “ayağını sağlam yere basarak” sabırlı bir şekilde hedefe gitmelidir.

Dersimspor kulübü yeni bir macerayı daha kaldıracak güçte değildir.

Dahası Dersimspor sayın Erdal Güntaş dönemini arıyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.