Dersim Kadın Platformu tarafından Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirildi. 23 Temmuz 2020 Perşembe akşamı genç bir kadının Atatürk Mahallesi 15 Temmuz Parkında Ö.B. adlı işletmeci tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ve tehdit edildiği iddia edildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
“Henüz tam olarak uygulamaya bile konulmayan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmekten bahsedenler bilsin ki bu ülkede kadınların hayatı erkek egemen sistemden güç alan erkeklerin sistematik saldırılarıyla her geçen gün daha çok tehlikede. Her gün katledilen, tacize, tecavüze, şiddete maruz bırakılan binlerce milyonlarca kadının bıraktığı öfkeden kadınların, sokağa çıkmaktan, haykırmaktan, teşhir etmekten ve mücadele etmekten başka bir yol yok.
Bu şehirde ve kadınların güçlü olduğu tüm şehirlerde yaşayamayacak olanlar tacizci, tecavüzcü, istismarcı olan sizlersiniz, özgür ve eşit bir ülkede ve dünyada yaşayacak olanlar ise bizleriz. Her türlü şiddete ve cinsel saldırıya maruz bırakılan kız kardeşlerimiz, kadınlar bu şehirde yalnız değiller.
Dersim Kadın Platformu bütün mücadele araçlarıyla kadınların birlikteliğinin gücü olarak her zaman kadınların yanında olacak. Örgütlü mücadelemizle Dersim’de tacizcilere, tecavüzcülere, istismarcılara, şiddet faillerine geçit vermeyeceğiz!”