banner62
BİST
5.129,06
ALTIN
1.328,59
DOLAR
20,88
STERLİN
26,28
EURO
22,59

Dersim Konak tahliye edildi

1 Mayıs, 8 Mart gibi demokratik eylemlere katıldığı gerekçesiyle 34 ay tutuklu yargılanan Dersim Konak için tahliye kararı verildi..

Yeni Dersim
Yeni Dersim
17 Kasım 2020 Salı 13:51
Dersim Konak tahliye edildi

Urfa’daki Hilvan T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 3 yıldır tutuklu bulunan Dersim Konak hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın 18'nci duruşması bugün Tunceli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Konak, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Dersim Konak'ın avukatı Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin de duruşmada hazır bulundu.

Corona virüsü salgını gerekçesiyle duruşmaya sadece Konak’ın avukatı alındı.

Yaklaşık 34 aydır tutuklu bulunan Dersim Konak, yaptığı savunmada hakkındaki suçlamaları reddederek, tahliye talep etti. Sonrasında savunma yapan Kenan Çetin de müvekkilinin tahliyesini istedi. Mahkeme verdiği aranın ardından Dersim Konak ve Hayati Güngören'in tahliyesine karar verdi. Duruşma 19 Ocak tarihinde ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Dersim merkez ve ilçelerde 22 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda Dersim Konak, Gizem Yamaç, Hasan Yıldız, Çiğdem Kılınç, Orhan Perktaş ve Hayati Güngören gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişilere 1 Mayıs, 8 Mart gibi demokratik eylemlere katıldığı gerekçesiyle örgüt üyeliği suçalaması yöneltilmişti.

Son Güncelleme: 22.11.2020 19:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.